Beslutsdatum
2022-03-02
Typ
Studier
Efternamn
Oreland
Studieland
Sydafrika
Studieort
Johannesburg och Kapstaden.
Utsändande organisation
Uppsala universitet
Syfte
Jag ansöker om medel för en första fältstudieresa till Sydafrika som ett led i min forskning inom ämnet global kristendom, tidigare kallat missionsvetenskap. Studiens övergripande syfte är att identifiera exempel på hur kristna aktörer uttrycker teologi och tro i politiskt påverkansarbete i klimatfrågan. Studien kommer att jämföra kristna aktörer i Sydafrika och Sverige. Syftet med denna första fältstudieresa är att skapa en fördjupad kontextuell förståelse av den miljö jag ämnar studera, samt att knyta nya kontakter och att följa upp redan etablerade kontakter med kristna klimataktivister och trosbaserade organisationer som arbetar med politiskt påverkansarbete i klimatfrågan i Sydafrika.
Övriga rapportkommentarer
Önskas även en ekonomisk rapportering så hör av er, jag hittar inga uppgifter om detta. Stort tack för ert bidrag till min fältstudieresa! /Sofia Oreland
Beviljad summa
15 000

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.